Logga in med ditt studerandekonto

Prövningsenhetens webbansökan Alvis

I kurskatalogen finns alla prövningsdatum för respektive kurs och här anmäler du dig. I anslutning till respektive kurs hittar du:
Ämnesplan, Prövningsinstruktion med kontaktinformation till ansvarig lärare och eventuella bilagor (inlämningsuppgift, litteraturlistor, säkerhetsföreskrifter och liknande).

Sök i kurskatalogen (pdf)
Hitta prövningsinstruktionen (pdf)
English 6 for Master Students (pdf)

Prövningsenheten anordnar inte prövning i Gymnasiearbete. Arbetsmarknad och vuxenutbildning erbjuder kurser i Gymnasiearbete (pdf)

Se också Prövningsenhetens webbplats

 Prövningsenhetens webbplats finns:

 • Information om vem som kan pröva.
 • Information om vägledning inför prövning.
 • Vad det kostar.
 • Vad en prövning är.
 • Hur man förbereder sig.
 • Länk till gamla nationella prov (obs finns ej för alla ämnen).
 • Aktuella tider för att träffa lärare i några vanliga ämnen inför prövningen.
 • Praktisk information t.ex. regler och rutiner i samband med prov.
 • Svar på vanliga frågor.
 • Kontaktinformation till Prövningsenheten och vem som svarar på vad.

Informera dig i god tid före prövningen

Du har själv ansvar för att informera dig om att du kan använda betyget från prövningen på det sätt som du har tänkt dig. Du ansvarar också för att ta reda på hur du förbereder dig för prövningen samt vilka regler och rutiner som gäller i provsituationen m.m.

Så här anmäler du dig till prövning

Du måste anmäla dig senast fyra veckor före önskat prövningsdatum. Du behöver en e-postadress för att skapa ett studerandekonto. 
Särskilda regler:

 • Du som gör en prövning före 1 juli det år du fyller 20 år måste ladda upp Examensbevis / Studiebevis i ditt studerandekonto. Rektors underskrift och skolans stämpel ska finnas på betygsdokumentet. Att det är ett Examensbevis/ Studiebevis måste framgå av dokumentet. 
 • Du som går på gymnasieskolan (oavsett ålder) måste ha din rektors godkännande. Din rektor godkänner genom att mejla Prövningsenheten ditt namn, personnummer och kurskod.

 Se Prövningsenhetens webbplats för mer information.

Så här anmäler du dig:

 1. Skapa ett studerandekonto (om du inte redan har ett Alviskonto hos Prövningsenheten eller någon annanstans, samma login och lösen till alla Alvis studerandekonton).
 2. Sök kursen i kurskatalogen (se nedan Sök i kurskatalogen).
 3. Klicka på knappen Läs mer.
 4. Läs igenom hela informationen.
 5. Välj prövningsdatum.
 6. Lägg ditt kursval/prövningsdatum i kurskorgen.
 7. Klicka på Vidare till anmälan.
 8. Skicka in anmälan.
 9. Bekräftelse på att du har anmält dig skickas till din e-postadress.
 10. Observera att du inte får mejl när du är antagen. När din betalning/ rektors godkännade har registrerats så ser du i ditt studerandekonto att du är antagen.  

 

Saknar du ett studerandekonto?

Nyheter

 • Re och Fs -prövningsdatum klara

  2017-02-14

  Prövningsdatum för Religionskunskap och Religion är nu klara. Prövningsinstruktioner dröjer. Du får själv bevaka i kurskatalogen.

 • Arabiska Somaliska Dari och Persiska inga platser kvar till 28 februari

  2017-02-14

  Alla platser är slut till prövning i Arabiska, Dari, Kurdiska (centrala Irak), Persiska och Somaliska den 28 februari. Nästa tillfälle: preliminärt september 2017 för Arabiska, Kurdiska (centrala Irak), Somaliska och Persiska. Två tillfällen i vår för Dari.

 • Ansökan till prövning i vissa kurser startar senare

  2017-02-14

  Av kurskatalogen framgår när anmälan öppnar. Vill du se vilka prövningar där anmälan öppnar senare? Markera Kommande utbud när du söker fram kursen. För kurser där det står "Ej sökbar via webben" - under Kursbeskrivning hittar du datum och tid när anmälan öppnar. (För prövning i sfi måste du alltid kontakta Prövningsenheten.)

 • Prövning i kurs som inte finns i ordinarie utbud

  2017-01-25

  Du som prövar som vuxen kan ansöka om prövning i kurs som ej finns i ordinarie utbud. Om du går på gymnasieskolan ska du be din rektor/ SYV att mejla oss. Du kan inte ansöka här. Observera att du kan inte ansöka om prövning i moderna språk och modersmål här. Vi har endast de språkkurser som finns att söka i kurskatalogen. Ansökan om prövning kurs som saknas i ordinarie utbud

 • Läst kurser i gamla systemet?

  2017-01-24

  Du vet väl att du i flera fall kan pröva i en ny kurs för att höja ditt betyg? Se Vägledning på www.goteborg.se/provning för mer information. Det gäller även dig som har slutbetyg.

 • Informationsmöte om prövning inför ansökan till högskola/ universitet

  2017-01-16

  Vårens tider hittar du på goteborg.se/provning

 • Kontrollera din e-postadress och ditt mobilnummer i Alvis

  2016-07-01

  Du som redan har ett studerandekonto var vänlig kontrollera att din e-postadress i Alvis är korrekt. Försäkra dig också om att du har registrerat aktuellt mobilnummer. Se nedan under Information.

Kurskatalogen

I kurskatalogen har du möjlighet att se vilket utbud av kurser som finns att pröva i

Till Kurskatalogen

Information

Prövningsperiod våren 2017

Vårens prövningsperiod är 31 januari-23 maj.

Du måste ha en e-postadress för att skapa ett studerandekonto

Använd alltid en aktuell e-postadress som du kollar regelbundet. Bekräftelse på anmälan skickas till din e-postadress. Vid eventuella ändringar behöver vi nå dig med kort varsel och skickar då e-post.

Nytt lösenord

Nytt lösenord kan du få automatiskt till din e-post om du klickar på "Glömt lösenord?" i inloggningsrutan. Om du har ändrat e-postadress och därför inte kan se det nya lösenordet så måste du infinna dig personligen på Prövningsenhetens Drop in. Ta med legitimation så ändrar vi din e-postadress. Lösenord lämnas aldrig ut via telefon eller mejl. Nytt lösenord kan också skickas till din folkbokföringsadress.

Kontrollera alltid att du får e-postbekräftelse vid anmälan

När du anmält dig får du en bekräftelse direkt via e-post. Om du inte får någon bekräftelse, kontrollera gärna din skräpkorg då vissa mail fastnar i spamfilter.

Alvis logo Alvis från Gotit