Logga in om du har ett studerandekonto

Prövningsenhetens webbansökan Alvis

Du har själv ansvar för att informera dig om att du kan använda betyget från prövningen på det sätt som du har tänkt dig. Du ansvarar också för att ta reda på hur du förbereder dig för prövningen samt vilka regler och rutiner som gäller i provsituationen m.m. Se Prövningsenhetens webbplats. Där hittar du också:

 • allmän information om vem som kan pröva
 • vad det kostar
 • vad en prövning är
 • hur man förbereder sig
 • länk till gamla nationella prov (obs finns ej för alla ämnen)
 • vårens tider för att träffa lärare i några vanliga ämnen inför prövningen
 • praktisk information t.ex. regler och rutiner i samband med prov
 • svar på vanliga frågor
 • kontaktinformation till Prövningsenheten och vem som svarar på vad.

I Prövningsenhetens webbansökan Alvis finns alla prövningsdatum för respektive kurs och här anmäler du dig. Här hittar du övrigt som du behöver för att förbereda dig för den kurs du ska pröva i:

 • ämnesplan
 • prövningsinstruktion inkl kontaktinformation till ansvarig lärare
 • ev bilagor

Informera dig i god tid före prövningen.

Så här anmäler du dig till prövning

Du måste anmäla dig senast fyra veckor före önskat prövningsdatum. Observera att särskilda villkor gäller för dig som är under 20 år eller går på gymnasieskolan (oavsett ålder), se www.goteborg.se/provning för mer information.

Så här anmäler du dig:

 1. Skapa ett studerandekonto (om du inte redan har ett).
 2. Sök kursen i kurskatalogen (se nedan Sök i kurskatalogen).
 3. Klicka på knappen Läs mer.
 4. Läs igenom hela informationen.
 5. Välj prövningsdatum.
 6. Lägg ditt kursval/prövningsdatum i kurskorgen.
 7. Klicka på Vidare till anmälan.
 8. Skicka in anmälan.

Sök i kurskatalogen

Sök i kurskatalogen (pdf)

Obs! I slutet av terminen när man inte längre kan söka till prövning i kursen måste man markera Hela kursutbudet för att se prövningsinstruktionen.
Gymnasiearbete

Prövningsenheten anordnar inte prövning i Gymnasiearbete. Arbetsmarknad och vuxenutbildning erbjuder kurser i Gymnasiearbete (pdf)

English 6 for Master Students

Skapa nytt studerandekonto

Nyheter

 • Har du glömt lösenordet till Alvis? Ändrat e-post?

  2016-05-29

  Nytt lösenord kan du få automatiskt till din e-post om du klickar på "Glömt lösenord?" i inloggningsrutan. Om du har ändrat e-postadress och därför inte kan se det nya lösenordet så måste du infinna dig personligen på Prövningsenhetens Drop in. Ta med legitimation så ändrar vi din e-postadress. Lösenord lämnas aldrig ut via telefon eller mejl. Använd alltid en e-postadress som du kollar regelbundet. E-postadress krävs för att kunna registrera ett studerandekonto. Vi skickar också meddelanden till din e-post om vi snabbt behöver nå dig.

 • Språkutbud hösten 2016

  2016-05-29

  Prövningsdatum i arabiska, persiska, somaliska och kurdiska (centrala Irak) erbjuder vi preliminärt 20 sep, 18 okt och 15 nov. Exakt vilka kurser blir klart tidigast i juli. Du kan pröva i en kurs per datum. Information om övriga språk får vi tidigast i början av oktober. Prövning i dessa är den 15 nov. Utbudet varierar från termin till termin. Information om utbud och när anmälan öppnar lämnas endast här under Nyheter. Du får själv bevaka när platserna släpps. De brukar ta slut på några dagar i arabiska, persiska, somaliska och kurdiska (centrala Irak). Moderna språk spanska, franska och tyska 1-5 erbjuds några gånger per termin. Prövning i moderna språk spanska 1-5, franska 1-5, tyska 1-5 och italienska 1-3 erbjuder vi flera gånger per år.

 • Prövningsutbud hösten 2016

  2016-05-29

  Kurskatalogen publiceras preliminärt i juli då ansökan startar för flertalet kurser. Samtliga prövningsinstruktioner är under översyn. Stora förändringar för flera kurser. Tidigast i juli finns de nya prövningsinstruktionerna på plats. Vi kan tyvärr inte svara på frågor om utbud, prövningsdatum, upplägg etc utan hänvisar till kurskatalogen för hösten.

 • Prövningsenheten Drop in har stängt

  2016-05-29

  Öppnar igen torsdagen den 18 augusti kl 13-18. Kontakta oss via mejl eller telefon 031-3670210 om det gäller en prövning som du har genomfört. Om det gäller prövning i höst hänvisar vi till kurskatalogen som publiceras preliminärt i juli då även ansökan öppnar.

 • Hittar du inte prövningsinstruktionen?

  2016-04-27

  När prövning i kursen inte är sökbart längre måste man markera hela kursutbudet för att söka fram kursen och prövningsinstruktionen.

 • Kontrollera alltid att du får bekräftelse via mejl på din anmälan

  2016-01-03

  När du anmält dig får du en bekräftelse direkt via e-post. Om du inte får någon bekräftelse, kontrollera gärna din skräpkorg då vissa mail fastnar i spamfilter.

Kurskatalogen

I kurskatalogen har du möjlighet att se vilket utbud av kurser som finns att pröva i

Till Kurskatalogen

Information

Prövningsperiod hösten 2016 är 6 sep - 22 nov. Studium har sitt första obligatoriska informationsmöte 31 aug

Alvis från Gotit Alvis från Gotit