Prövningsenhetens webbansökan Alvis

I kurskatalogen finns alla prövningsdatum för respektive kurs och här anmäler du dig. I anslutning till respektive kurs hittar du all information du behöver för prövning i kursen - ämnesplan, prövningsinstruktion, kontaktinformation till ansvarig lärare och eventuella bilagor som du behöver för att förbereda dig.  

 

Prövningsenhetens hemsida 

 Prövningsenhetens hemsida hittar du allmän information om vem som kan pröva och vad det kostar. Du får information om vart du ska vända dig för att hjälp av SYV inför prövningen. Du får veta vad en prövning är och hur du ska förbereda dig. Där finns också information om vår service och våra öppettider samt aktuella tider för att träffa lärare i vissa ämnen inför prövningen. Du hittar också praktisk information om rutiner och ordningsregler vid prov, våra lokaler, svar på vanliga frågor, kontaktinformation till Prövningsenheten, vem som svarar på vad och krav på intyg vid funktionsnedsättning.  

Logga in med ditt studerandekonto

Har du inget studerandekonto?

För att du ska kunna göra en ansökan måste du skapa ett studerandekonto. När du har det kan du logga in, skapa och skicka din ansökan.

Nyheter

 • Prövning hösten 2020 - vi kan inte svara på frågor nu

  2020-04-02

  Information om kurser och prövningsdatum under hösten publicerar vi tidigast i juli. Upplägg kan komma att ändras. Har du frågor om dina betyg och komplettering inför ansökan till högskola/ universitet så var vänlig vänd dig till din gymnasieskola, ditt komvux eller den högskola/ det universitet du tänker söka till. Du kan också vända dig till antagning.se

  Var vänlig mejla/ ring oss inte om höstens prövningstillfällen. Vi har ännu inga svar att ge om kurser eller prövningsdatum. 

 • Vi tar inte emot anmälningar våren 2020

  2020-03-31

  Vi tar inte emot nya anmälningar våren 2020. Information om läget vad gäller vårens prövningar kommer att uppdateras löpande i en nyhet på vår hemsida goteborg.se/provning Se även Länk till vår fråga-svar-sida
   
  Är du antagen/ anmäld till en prövning våren 2020 så är det där du ska söka information. Om vi behöver nå dig personligen så mejlar vi till den e-post som du har registrerat i ditt studerandekonto här i Prövningsenhetens Alvis. 


   
   

Information

Prövningsperiod Våren 2020

Vårens prövningsperiod preliminärt är 3 februari - 19 maj.

Öppettider Drop in och telefontid

Öppettider Prövningsenhetens Drop in och telefontider hittar du på Prövningsenhetens hemsida
 

English 6 for Master Students

English 6 for Master Students (pdf)

Prövning i kurs utom ordinarie utbud

För önskemål om prövning under våren gör du förfrågan under perioden 15 december-28 februari. För önskemål om prövning under hösten gör du förfrågan under perioden 1-30 september. Önskemål om prövning i kurs utom ordinarie utbud (pdf)

Har du läst kurser i det gamla systemet?

Se www.goteborg.se/provning under SYV för mer information.

Du måste ha en e-postadress för att skapa ett studerandekonto

Använd alltid en e-postadress som du kollar regelbundet. Bekräftelse på anmälan skickas automatiskt via mejl. Vid eventuella ändringar kan vi behöva nå dig med kort varsel - oftast via e-post.

Nytt lösenord

Nytt lösenord kan du få automatiskt via sms eller mejl om du klickar på "Glömt lösenord?" i inloggningsrutan. Om du har ändrat mobilnummer/ e-postadress så måste du infinna dig personligen på Prövningsenhetens Drop in. Ta med legitimation. Vi lämnar aldrig ut lösenord ut genom telefon-/ mejlkontakt. Nytt lösenord kan vi skicka endast till din folkbokföringsadress.

Kontrollera alltid att du får e-postbekräftelse vid anmälan

När du anmält dig får du en bekräftelse direkt via mejl. Om du inte får någon bekräftelse, kontrollera din skräpkorg då vissa mail fastnar i spamfilter.

Alvis logo Alvis från Gotit